OBRAZI MLADOSTI

Prireditev, ki je potekala 3. 4. 2024 v kulturnem domu, je pričarala prav posebno vzdušje. Nastopajoči so se nam predstavili z različnimi točkami, ki sta jih napovedala Veronika Kotnik in Cene Brglez.

Pozornost gledalcev je prebudil osmošolec Jaroš s pesmijo Love Story, ki jo je zaigral na klavir. Tri učenke 1. razreda so deklamirale pesem Anje Štefan V žepu imam srebren lešnik. Sledila je pesem Gustijevega pevskega zbora. Učenka 2. razreda Lili Blazinšek je deklamirala prozno delo Škrat. Predstavili so se tudi prvi razredi s plesno točko Ujemi srečo. Sledile sta pesmi, ki ju je zapel otroški pevski zbor. Nato je Ema Bačič otoplila prostor s svojim angelskim glasom ter zapela pesem Thank you for the music. Napovedovalca Veronika in Cene sta recitirala eno izmed pesmi Borisa A. Novaka, recitiral pa je tudi Nikolaj Kasesnik. Tretješolci so nam ob koreografiji zapeli Kekčevo pesem, petošolca pa sta deklamirala delo Andreja Rozmana Roza Ustrahavanka. S plesno točko so nas očarale tudi Žana, Lina in Ema, ki so zaplesale na pesem skupine ABBA Money, Money, Money. Nato  je na oder stopil še mladinski pevski zbor, ki je zapel dve pesmi. Začel je s pesmijo Pod zelenim oknom, ki nas je popeljala v čudovito pomlad. Druga pesem Andele bandale pa je pričarala otroško razigranost. Cene je nato v ospredje odra prijazno povabil devetošolke mladinskega pevskega zbora, ki se jim je zborovodkinja Andreja Ostruh zahvalila za dolgo sodelovanje pri pevskem zboru. Za konec  so vsi zbori skupaj zapeli nežno pesem Nebo, ki nas je ganila do solz.

Prireditev je bila zelo zanimiva in primerna tudi za mlajše otroke. Vsem, ki so nastop pripravili, pa tudi tistim, ki ste ga samo spremljali s pogledi, se iskreno zahvaljujemo in upamo, da se naslednje leto srečamo v še večjem številu, ko vam bomo zopet pripravili kaj novega in vznemirljivega.

Šolski novinarji

SLIKE SO V GALERIJI

Morda vam bo všeč tudi...