INTERVJU NAŠIH RADIJK Z NINO PUŠLAR

V Velenju je 14. februarja 2024 potekal otvoritveni nastop Green Leafa. Na Titovem trgu nam je zapela Nina Pušlar. Koncert je trajal približno dve uri, po nastopu smo imeli možnost, da se z Nino tudi fotografiramo. Radijke z OŠ Gustava Šiliha Velenje pa smo dobile še priložnost, da jo intervjuvamo.

Ste že nastopali v Velenju in kakšno se vam zdi naše mesto?

V Velenju sem nastopala že večkrat, sploh v teh skoraj devetnajstih letih od moje prve pesmi. Vedno so bili koncerti zelo lepi, veliko lepih spominov imam, različna koncertna prizorišča. Sicer pa smo bili tudi za valentinovo že večkrat skupaj, nazadnje leta 2018, ko smo bili v Rdeči dvorani.

Kakšen se vam je zdel današnji koncert?

Ko sem bila na odru, se mi je zdelo vse malo praznično obarvano, kot da smo še vedno v mesecu decembru. Mogoče tudi zaradi temperatur, saj je zvečer še vedno mrzlo. Vzdušje pa je bilo super, vsaj nam, ki smo bili na odru. Upam pa, da tudi vam, ki ste bili pod odrom.

Ste veseli, da ste lahko danes nastopali na otvoritvenem koncertu?

Zelo sem bila vesela povabila, saj smo se že kar dolgo časa nazaj dogovarjali in lepo je, ko je prišel ta trenutek, da smo lahko ob tej posebni priložnosti skupaj in hvala Mestni občini Velenje za povabilo. Upam pa, da se spet čim prej srečamo.

Koliko časa že nastopate?

Nastopam zdaj že polnih 18 let – od moje prve pesmi Ni ona, ki je bila v studiu posneta leta 2005. Nastopala pa sem tudi že prej. Najprej v pop dekliški skupini z imenom Daylight, potem pa tudi v rok zasedbi Silencia, od moje solo kariere pa zdaj mineva že 19. leto.

Katera pa je vaša najljubša pesem, ki ste jo ustvarili?

To pa je zanimivo vprašanje. Trenutno je Ironija tista, ki mi je najbolj pri srcu. Zgodila se je čisto spontano, nekako v trenutku in brez razmišljanja. Vesela pa sem tudi, da jo ima publika tako rada.

Kakšen občutek imate po vsakem nastopu in kakšen je bil današnji?

Po vsakem koncertu sem srečna, zadovoljna, da sem sploh lahko na odru, da smo bili lahko skupaj in prepevali. Največ pa mi pomeni, da gre publika srečna domov.

Kaj pa menite o projektu Green Leaf?

Zelo pomembno se mi zdi zavedanje do okolja, narave, prostora, kjer živimo, in ker nam je bilo vse tako lepo dano, se mi zdi, da moramo skrbeti za to,  da vračamo nazaj. Mislim, da gremo na boljše, čeprav je šlo včasih precej na slabše in s takšnimi akcijami gre vse še bolj v pozitivno smer. Res je nekaj lepega, ko lahko imamo tak odnos do narave.

Iza Perše, Korina Pirtovšek, Zoja Osolnik Hostnikar in Doroteja Gams

Morda vam bo všeč tudi...