PRAZNIČNI KONCERT OSNOVNE ŠOLE GUSTAVA ŠILIHA VELENJE

Ko zakorakamo v zadnji mesec leta, smo polni pričakovanj. Težko smo pričakovali tudi naš praznični koncert, ki je bil v ponedeljek, 4. 12. 2023, v Domu kulture Velenje.  Na prireditvi so se predstavili učenci matične in podružnične šole, vse zbrane pa je nagovoril gospod ravnatelj.

Prireditev sta povezovala Cene Brglez in Veronika Kotnik. Najprej sta se predstavili devetošolki Veronika Gams s harfo in Veronika Kotnik s prečno flavto, odigrali sta skladbo  Entr’act. Nato je na oder stopil osmošolec Lin Ziteng, ki je na kitaro zaigral pesem Barkarola. Val Goter je na klavir zares odlično zaigral La priere d’une Vierge. Na klavir pa sta prelepo skladbo Million dreams zaigrali tudi Dunja Kovačević in Ajda Oštir. Ema Mikolič je s prečno flavto igrala skladbo Otožni sibirski tiger, Ema Bačič pa je igrala na ukulele in zraven zapela pesem Over the rainbow. Majhna vokalna skupina pevcev nam je zapela pesem Pravo prijateljstvo, spremljali pa sta jih Veronika Kotnik  in  Neža Orozel. Neža se je predstavila tudi s solistično skladbo na kitari Sons de carrilhões. Zborovske točke sta na klavir spremljali Nina Zbičajnik in Kristina Golob, dirigirala pa je Andreja Ostruh.

Prireditev smo si ogledali s starši, prijatelji, dedki, z babicami. Program se nas je s svojo decembrsko čarovnijo vseh dotaknil. Ob koncu sta nam voditelja zaželela, naj praznični december preživimo med ljudmi, ki jih imamo radi. Tako je bilo tudi ta večer.

Šolske novinarke

Oglejte si Galerijo slik.

Morda vam bo všeč tudi...