BOŽIČNI BAZAR

V četrtek, 30. novembra, v tednu pred prvo adventno nedeljo, se je na šoli odvijal praznični bazar.  Obiskovalcem smo ponudili različne izdelke,  ki smo jih izdelali sami na torkovem tehniškem dnevu.

Okoli 17. ure smo se začeli zbirati učenci, učitelji, starši in drugi obiskovalci.  Že pred vhodom je s predvajanjem božičnih pesmi večer popestril DJ Mrki. Obiskovalci pa so se lahko v deževnem dnevu  pogreli s toplim čajem in posladkali s palačinkami.

V šoli je bilo še lepše in še bolj pestro. Ob prihodu v šolo so učenke pele praznične pesmi. Povsod so bile lučke, ki so polepšale šolsko avlo in pričarale praznično  vzdušje. Na stojnicah so bili razstavljeni najrazličnejši snežaki, jelenčki, Božički, številni izvirni okraski za jelke, voščilnice, svečniki in adventni venčki. Na stojnicah pa so učenci ponujali tudi okusne medenjake, čaje, sivko in druge praktične izdelke. Obiskovalci so lahko poskusili svojo srečo tudi pri srečelovu, ki so ga je organizirali devetošolci. Vse srečke so zelo hitro pošle.

Nekateri učenci, ki so na stojnicah ponujali izdelke, so imeli tovrstne izkušnje že iz prejšnjih let, za druge pa je bil bazar po nekajletnem premoru čisto nova izkušnja. Stojnice so bile že od začetka dobro obiskane, obiskovalci pa so se s prijetnim pogovorom ob njih v šoli zadržali še pozno v večer. Ob koncu večera smo prijetno zadovoljstvo občutili vsi, tako učenci, starši kot učitelji.

Izdelki bodo na voljo še v ponedeljek pred božičnim koncertom v Domu kulture Velenje. GALERIJA SLIK

šolske novinarke

Morda vam bo všeč tudi...