POGOVARJALI SMO SE Z NIKOM ŠKRLECEM

Učenci od  7.–9. razreda smo si v sredo, 18. 10. 2023, v Domu kulture Velenje ogledali predstavo Zdrava pamet, Nika Škrleca. Po predstavi smo lahko preizkusili svoje možganske krivulje na interaktivni razstavi. Med drugim smo se lahko preizkusili v vožnji kontracikla, sestavljanju rubikove kocke, preverili smo lahko svoje reflekse in spomin. Pritegnila so nas tudi očala, ki so nam vid obrnila na glavo. Radijci pa smo Niku Škrlecu zastavili še nekaj vprašanj.

Radijci: Kako ste dobili idejo za današnjo predstavo?

Nik Škrlec: O tej predstavi sem razmišljal že nekaj časa. Vedno rad delam predstave, ki so na takšen ali drugačen način povezane z mojimi zanimanji in možgani so nekaj, kar mene pritegne, že odkar vem zase. Želel pa sem narediti predstavo, ki bi o njih spregovorila na različne načine; na praktičnih primerih, z zabavnimi zgodbicami iz mojega življenja, pa v resnici tudi s kakšnimi teorijami ali pa z interakcijo z gledalci, tako kot je na primer to učenje poštnih številk na pamet in podobno. Želel sem ustvariti nekaj, kar bi jaz rad igral, in kar upam, da je zanimivo tudi gledalcem.

Radijci: Kolikokrat ste do zdaj že odigrali to predstavo?

Nik Škrlec: To predstavo sem do sedaj odigral približno sedemdesetkrat in če bo vse po sreči, bom do konca leta imel sto ponovitev.

Radijci: Ali predstavo prilagodite glede na gledalce?

Nik Škrlec: Da, Zdrava pamet je ravno zaradi tega, ker v njej nastopam sam, sicer sta ob meni še Inan in Mojca, zelo prilagodljiva, in zaradi tega rad vključujem gledalce, in delam na živosti predstave. V resnici je prav vsaka predstava neponovljiv dogodek, se zgodi vedno enkrat in za vse v tisti dvorani. Jaz pa rad, pri tej predstavi, ker imam malo več prostora; to izkoriščam ali pa se s tem igram.

Radijci: Ali želite postaviti še kakšen rekord?

Nik Škrlec: Ja, v resnici imam vedno v glavi kakšen rekord. Trenutno se učim sestavljati rubikovo kocko na slepo, rad bi podrl državni rekord v sestavljanju več rubikovih kock zaporedoma, zaenkrat sem jih na enem tekmovanju na Norveškem sestavil devet. Potem snemam tudi eno You Tube serijo, ki prihaja na moj You Tube kanal. Še vedno nisem opustil poskusa sestavljanja rubikovih kock pod vodo, torej sestavljanje rubikovih kock pod vodo z enim vdihom. Mislim pa, da bom marca tekmoval tudi v recitiranju števila Pi.

Radijci: Hvala, da ste si vzeli čas za naša vprašanja.

Radijci

Morda vam bo všeč tudi...