OBISK UČITELJEV IZ SARAJEVA

Prejšnji teden v četrtek, 28. 9. 2023 smo na naši šoli gostili učitelje in predstavnike šolstva iz Sarajeva, ki so sicer v preteklem tednu večino aktivnosti izvajali na sosednji OŠ MPT Velenje. 

Tako smo torej v četrtek, 28. 9. 2023, po načelih formativnega spremljanja izvedli dve učni uri in sicer v 1. razredu, kjer sta učiteljici Nina Praznik in Sabina Kumer izvedli učno uro slovenščine ter v 7. razredu, kjer je učiteljica Andreja Majcen Mrkonjić izvedla učno uro angleščine.

Goste iz Sarajeva je zanimalo, kako izgleda pouk po načelih formativnega spremljanja, kako učenci sproti dobivajo informacije o tem, kako so uspešni. Z zanimanjem so spremljali pouk in po izvedbah učnih ur imeli veliko vprašanj, ki so se navezovala na samo izvedbo učne ure. Zanimalo jih je tudi, kako imamo pri nas organiziran šolski sistem, kakšni so učbeniki in delovni zvezki, ki jih uporabljajo naši učenci.

V strokovnih pogovorih, ki so sledili nastopom so izrazili pohvale in navdušenje nad izvedbami učnih ur,  pohvalili so aktivno vlogo učencev. Zahvalili so se za gostoljubje ter da so imeli priložnost spoznati način dela v slovenski šoli. 

Za strokovno podporo sta skrbeli predstavnici Zavoda RS za šolstvo, območna enota Celje, predstojnica enote mag. Špela Drstvenšek ter svetovalka Katarina Podbornik.

Morda vam bo všeč tudi...