Naravoslovni dan osmošolcev v Ljubljani

Obiskali smo živalski vrt in Hišo eksperimentov

7. septembra 2022 smo se osmošolci odpravili na naravoslovni dan v Ljubljano, v živalski vrt in v Hišo eksperimentov. V živalskem vrtu so nas delavci zelo lepo sprejeli, razložili so nam, katere živali imajo in kako se z njimi ukvarjajo. Ob začetku ogleda smo dobili zemljevide,  ki so nam pomagali pri raziskovanju  živalskega vrta. Sprehajanje in ogledovanje po čudovitem živalskem vrtu je bilo prosto. Učenci so si lahko ogledovali različne živali, prav tako pa so se dogajale zanimive predstave z različnimi živalmi.

Ko smo končali z ogledom, smo se odpravili v center Ljubljane, opazovali smo Prešernov spomenik in se sprehodili po ulicah Ljubljane. Za Ljubljanico se skriva Hiša eksperimentov. Navdušeni smo se odpravili na samostojno raziskovanje različnih poskusov.

V hiši eksperimentov pa lahko opazujemo doodivščine, lahko poskusimo tudi eksperimentiranje, ogledovanje koncertov in razstav ter pogovorov z raziskovalci.

Po ogledu pa nam je raziskovalec Samo predstavil tekoče pline. Igrali pa smo se tudi z tekočim dušikom in opravili tudi nekaj poskusov. Na koncu pa smo se vsi že veselili prostega časa, ko pa se je iztekel pa smo se vrnili v šolo z avtobusom prihod nazaj pa je bil ob 16.00.Celoten naravoslovni dan je bil zanimiv, zabaven in poln dogodivščin. Zagotovo bi ta obisk še enkrat ponovili.

                                                       Inaja Dedić, Ajša Velić in Ema Čaušević, 8.B

Morda vam bo všeč tudi...