Zlato priznanje na 36. Roševih dnevih

Ko sem slišala za imenovani razpis, ki ga razpisuje JSKD, sem začutila, da imam možnost izkazati svoje literarno znanje. Ustvarjala sem skozi ves teden. Svoje prozno delo sem oddala učiteljici slovenščine in sčasoma pozabila na to.

Učiteljica mi je čez čas povedala, da sem bila izbrana med pet zlatih nagrajencev na državni ravni. Sprva sem bila šokirana, nato me je prevzel občutek sreče in ponosa. Najbolje pa je bilo, ko sem z veselo novico lahko razveselila tudi svojo družino, ki je bila name izredno ponosna.

V sredo, 29. 3. 2023, sem se z učiteljicama Matejo Kunc in Biserko Hrnčič odpravila v Celje, kjer so nas na OŠ Frana Roša toplo sprejeli in pogostili. Uvod je potekal v predavalnici, kjer sta nas pozdravila ravnatelj šole ter njihov mladinski pevski zbor. Učenci smo nadaljevali delo s pisateljico, gospo Neli Kordič Filipič. Na predavanju je bilo zelo prijetno, veliko smo delali na sprostitvi, pisali smo o sebi ter raziskovali, kdo smo. Na koncu je vsak posameznik napisal tri stavke, ki so se začeli: Jaz sem…, Nekoč, ko bom… in življenje je…

Po kosilu smo obiskali hišo Frana Roša, navzoči smo bili  na otvoritvi razstave nagrajenih glasil za osnovne in srednje šole ter zbirke vseh literarnih del z Roševih dni od leta 1998 dalje.

Ob 17. uri smo se udobno namestili v dvorani Glasbene šole Celje. Uživali smo ob nastopu mladih ustvarjalcev OŠ Frana Roša Celje, ki so se predstavili s plesom, petjem in z dramsko točko. Najprej so podelili nagrade za osnovnošolska in srednješolska glasila, nato je sledila podelitev nagrad zlatim nagrajencem z literarnega področja. Poklicali so nas na oder in vsak se je usedel na stol. Voditelj je prebral odlomek naših literarnih del, prisluhnili smo posnetkom ocen naših del, vsakemu izmed nas pa je voditelj postavil nekaj vprašanj. Nato je sledila podelitev nagrad, skupno fotografiranje in intervjuji z novinarji.

Skozi ves dan sem izredno uživala, bilo je izjemno. Najbolj so mi bile všeč delavnice, saj sem lahko raziskovala o tem, kdo sem, na malo drugačen način ter se ustvarjanja lotila na zabaven način.

Veronika Kotnik, OŠ Gustava Šiliha Velenje

DCIM\100MEDIA\DJI_0460.JPG
DCIM100MEDIADJI_0464.JPG

Morda vam bo všeč tudi...