Osvojili smo Guinnessov rekord!

V četrtek, 16.2.2023, je 65 učencev četrtih in petih razredov Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje skupaj z osnovnošolci iz vse Slovenije uspešno postavilo nov Guinnessov rekord za največji spletni kviz na svetu o varni rabi interneta. Skozi celoten kviz, ki je trajal uro in pol, se je uspešno prebilo kar 15225 slovenskih osnovnošolcev.

Učencem smo pred kvizom pripravili več krajših delavnic, na katerih smo obravnavali teme kot so osebni podatki, gesla, zaščita naprav in podatkov, odvisnost, spletno nasilje … Učenci so z zanimanjem sodelovali, delili svoje izkušnje in imeli ogromno vprašanj.

Kviz je moderiral Sašo Stare, ki je poskrbel, da smo se zabavali, ostali zbrani in izvedeli še veliko koristnega. Med kvizom smo se tudi malo razgibali, da smo lažje zdržali. Učenci so morali odgovoriti na 32 vprašanj, pri vsakem so izbirali med štirimi odgovori. Pri tem so uporabljali računalnike, tablice in telefone. Odgovoriti so morali na vsa vprašanja, sicer se njihovo sodelovanje pri končnem številu sodelujočih ni upoštevalo. Če so odgovorili pravilno, se jim je zaslon pobarval zeleno, sicer pa rdeče.

Učenci so zelo zadovoljni in hvaležni za tako posebno izkušnjo, učitelji pa smo nanje izjemno ponosni, saj so na kvizu pokazali, da so se res veliko naučili.

Obiščite Galerijo za več slik.

Morda vam bo všeč tudi...