ZAKLJUČEK PROJEKTA EKO ŠOLA

Dne 5. 6. 2024 smo na podružnični šoli v Šentilju pripravili prireditev v namen zaključka projekta EKO ŠOLE 2023-2024.

Folklorna skupina Kresničke 2 je predstavila plesni splet ljudskih pesmi ob spremljavi diatonične harmonike ter prepevala stare ljudske pesmi. Ponovno smo podpisali EKOLISTINO in s tem ponovno obljubili zavezo za prizadevanje in Eko ravnanje v šoli in doma. 

Častni gost je bil Nacionalni koordinator mag. Gregor Cerar, ki nam je namenil nekaj spodbudnih besed in pohvalil naše dolgoletno delovanje na tem projektu. Tudi g. ravnatelj – mag. Damjan Gašperič je pohvalil učence in učitelje za čudovito poslanstvo, ki ga gojijo skozi leta.

Pri podpisu so bili prisotni: Nacionalni koordinator – mag. Gregor Cerar, Ravnatelj OŠ Gustava Šiliha Velenje – mag. Damjan Gašperič, Vodja podružnične enote Šentilj – Darja Emeršič, uni. dipl. učitelj raz. pouka ter Koordinatorka programa 2023/2024 – Aleksandra Cavnik, prof. mag..

Učenci podružnične šole so ob koncu programa okrasili tudi šolsko lipo s čudovito barvno pletenino, ki so jo ustvarjali skozi celo šolsko leto. Skupaj smo zapeli šolsko Eko himno in se posladkali s sokom iz zelišč z naše šolske EkoVrtilnice.

Morda vam bo všeč tudi...