OBISK ODBOJKARSKE TEKME V LJUBLJANI

V okviru izbirnega predmeta odbojka smo se sedmošolci zadnjo sredo v novembru odpravili na odbojkarsko tekmo v Ljubljano. Tekmovali sta ekipi ACH Volley (Slovenija) in Ziraat Bank Ankara (Turčija).

Okoli 16. ure smo se z avtobusom odpeljali proti Hali Tivoli v Ljubljani, kjer se je odvijala tekma. Pred vstopom smo pojedli še vsak svojo malico, nato pa vstopili v dvorano ter poiskali svoje sedeže. Pred tekmo smo opazovali, kako so se naši odbojkarji pripravljali na tekmo. Razdelili so nam tudi navijaške zastavice (I feel sLOVEnia). Potem se je tekma pričela. Prvi niz so ACH Volley izgubili (18:25). Drugi (25:20) in tretji niz (25:23) pa so ACH Volley dobili. V četrtem, zadnjem nizu, smo bili navijači zelo nervozni, saj nismo vedeli, ali bo to zmagovalni niz, ali bodo ACH Volley morali odigrati še en niz. Žal so ACH Volley četrti niz izgubili (23:25). V dvorani se je čutila napetost navijačev, saj nismo vedeli, kako se bo razpletlo. Tekma je bila zelo napeta, ampak se je sreča obrnila na stran Turčije, ki je premagala našo ekipo (15:12).

Po tekmi smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal domov v Velenje. To je bila še ena zanimiva in zabavna izkušnja. 

Tajda Turinek & Gabriela Šmon, 7.b       

Morda vam bo všeč tudi...