23. PESNIŠKA OLIMPIADA

Učiteljica slovenščini nam je predlagala, da bi se udeležili natečaja iz pesniških vsebin. Na začetku se mi ni ravno ljubilo pisati, a sem se vseeno odločila, da se preizkusim tudi v poeziji. Pisanja sem se lotila  bolj za hec kot za res, zato nisem pričakovala, da bi za svojo pesem karkoli dobila.

V času jesenskih počitnic pa me učiteljica obvestila, da je moje delo nagrajeno.

Tako sem se v soboto, 12. 11. 2022, v večernih urah v spremstvu staršev odpravila na podelitev.

Prireditev je potekala pod okriljem JSKD OI Dravograd, Kluba koroških študentov, Javnim zavodom Dravit in ZKD, in sicer v čudovitem ambientu  Dvorca Bukovje v Dravogradu. Udeležili smo se je nagrajenci ter številni ugledni predstavniki občine.

Pesniška olimpijada je deljena na dve kategoriji, in sicer  mladinsko in odraslo. Mladinska olimpijada pa še na triade. Čeprav mi je trema močno načela živce, so me mlajši nagrajenci, ki so z veseljem hoteli prebrati svoje pesmi, prepričali, da sem se tudi jaz opogumila in zrecitirala svojo pesem.

V tretji triadi (od 7. do 9. razreda) sem osvojila tretje mesto, za katerega sem prejela prelepo priznanje ter nekaj zanimivih knjig.

Zelo sem vesela za dano priložnost, da sem lahko nastopala na takšnem tekmovanju. Hvala tudi moji mentorici Biserki Hrnčič, ki me je spodbudila za nastop na imenovanem natečaju otroške poezije olimpijadi.

Ana Grabner, 9.b

Morda vam bo všeč tudi...